• Frontpage slide1 2

  Kostnadsfritt återtagande av använda köldmedium menu

  Analys menu

  Regenerering menu

  Leverans till kund

 • Frontpage slide2

  Regenerera Med Oss

  Mera information snart!

  Läs mer

Cleantech of tomorrow

Varför regenerering?

Regenerering är den process som renar köldmedium till samma standard som nyproducerat köldmedium. Genom att regenerera sparar du på miljön och undviker destrueringskostnader och konstanta inköp av nya dyrare köldmedium. Vi arrangerar transport, analys och regenerering av köldmedium för våra kunder. Återvinningsavgiften beror på kylmediernas antal och kvalité.

Kontakta oss så berättar vi mer.

 

Hur fungerar regenerering av köldmedium?

Genom att ta tillvara på använt köldmedium går det att rena från olja och fukt som försämrar effekten av köldmediumet i kylsystem. Kontaminationer som olja och fukt är vanligt förekommanden men är enkla att sperara från köldmediat. Genom analyser säkerställer vi kvaliten och innehållet av all köldmedia som kommer till oss.

Vi analyserar alla behållare som anländer till vårat lager. Använt köldmedium som av kunden bedömts som avfall är enligt våran statistik 70 % engetligen avfall som måste destrueras. Detta innebär att 30% kunde regenereras och användas på nytt. Efter att vi konstaterat via IR-analys och gaskromatograf att ämnet går att regenerera sätter vi igång med vår regenererings process. 

Efter detta analyserar vi ytterligare att köldmediumet följer de standarder som finns och vi framställer ett certifikat som bevis på detta, som du som kund får i hand, i samband med leveransen.

Vare sig du behöver bli av med ditt köldmedium eller regnerera det för vidare använding ta kontakt med oss redan i dag!

 • Kontakt

  Vi erbjuder förmånliga och miljövänliga cleantech-lösningar till underhållsföretag, köldmediumgrossister och andra kyl-företag.

  Kontakt
 • CTS

  Med Eco Scandics elektroniska cylinderspårning (CTS) blir det enkelt att spåra cylindrar. Systemet hjälper oss ge kunder och myndigheter full transparens angående cylindrarnas innehåll, kvalité och historik.

  CTS
 • Tjänster

  Regenerering av köldmedium (återvinning). Vi tar emot använt köldmedium utan kostnad och hjälper er i övergången till regenererade köldmedium.

  Tjänster
 • F-gasförordningen och lagstiftning

  Här hittar ni all information kring f-gasförordningen och lagstiftning.

  Läs Mer
 • Om oss

  Eco Scandics anläggningar och nya teknologi öppnar en ny dörr för köldmediekonsumenter. Genom att återvinna köldmedierna kan vi erbjuda ett betydligt billigare och miljövänligare alternativ för anskaffning av köldmedier.

  Läs mer
 • Presentationsvideo

  Cirkulär ekonomi. En presentationsvideo som demonstrerar kortfattat köldmedieregenerering och cirkulär ekonomi konceptet. 

  Titta